Pohjaratkaisuja

Viime viikkoina on vaahdottu kovasti, kun kansa sai luvan alkaa tekemään. En itse aio alkaa tekemään, mutta en ymmärrä kohun mittasuhteita. Eihän alkaa tehdä tai alkaa tekemään -muotojen vaihtelu aiheuta minkäänlaista väärin ymmärtämisen riskiä. Sln-Miekkoniemi

Enemmän minua häiritsevät muoti-ilmaukset, jotka hämärtävät sanojen merkityksiä.
Erityisen sekaannuttavia ovat seuraavat:
Sanat pitkästyä ja ikävystyä alkavat korvautua kokonaan sanalla tylsistyä, joka on ennen merkinnyt älylahjojen himmenemistä. Kuulostaa sitä, että maailmassa on vallalla dementiaepidemia.
Niin seksin kuin ammatinkin harjoittaminen on muuttumassa harrastamiseksi. Jopa radion sivistyskanavalla YLE 1:llä haastateltiin taannoin miestä, joka toimittajan mukaan harrastaa poliisin ammattia. Seksihän saattaa ollakin harrastus jollekulle. Meillä on onneksi nämä piilosanatkin.
Sana kohtalainen on unohdettu ja sen on korvannut sana kohtuullinen. Ilmaisseeko tämä sitä, että kohtuullisuus alkaa olla nykyisin kaiken kaikkiaan elämälle vieras käsite?

Ja sitten otsikon ilmaisemaan asiaan;
Perinteisin piilosanapohja on 13×13. Toiseksi suosituin on 13×15. Joskus vaihtelunhalu ottaa ylivallan ja tulee laadituksi eksoottisempiakin ruudukkoja. Niistä näytteitä tässä.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s