Intohimona sanat

Tervehdys taas, piilosanan ystävät. Toivottavasti teitä on jo useita.

En todellakaan toivoisi piilosanojen jäävän aivan piiloon.

Uskon teidän olevan kanssani samaa mieltä siitä, että sanat ovat ihania. Monet muut eivät ajattele niin, vaan pahoinpitelevät näitä kullanmuruja, vanuttelevat ja murjovat niin, että ne eivät enää jaksa kantaa kunnialla sisältöjään. Kieltähän eivät ”kehitä” ne, jotka sitä rakastavat. Kieli kehittyy enemmistön ehdoilla. Piilosanojenkin laatiminen ja ratkaiseminen edellyttävät sanoilta täsmällisiä merkityksiä, joiden voimme odottaa pätevän. Valitettavasti kielen vääjäämättömät muutokset eivät etene tämän tavoitteen suuntaan, vaan usein jopa loittonevat siitä. Ennen esimerkiksi sanoilla kohtuullinen ja harrastaa oli selkeät merkitykset, mutta nyt ne voivat yhtä hyvin tarkoittaa sitä, mitä ennen ymmärrettiin sanoilla kohtalainen ja harjoittaa. Leiki tässä nyt sanoilla… Yhtä hyvin voit pyytää jalkapalloilijaa pelaamaan tyhjällä epämuotoisella nahkasäkillä napakan pallon sijaan!

Siitäkin huolimatta, tässäpä taas, ja tässä.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s